alt

Primavera temps de múrgoles

category

Producte

author

23unlimited

Diu la dita que per per Sant Josep la múrgola treu el bec. És a dir, que quan entra la primavera comença la temporada de múrgoles.

És dels bolets més estranys i exquisits, adorats pels catalans. El seu aroma és profund i delicat, la seva textura una mica cartilaginosa i el seu sabor té un toc dolç molt interessant. Un altre característica important és que són buides per dins, i això en permet farcir-les amb facilitat. Us les podeu imaginar farcides de foie ? Un plat per recordar.

Com que tenen cert grau de toxicitat es recomana o bé assecar-les o bé bullir-les. Si escollim la primera opció, recordeu que les haurem d’hidratar durant uns 15 minuts aproximadament.

Té el barret buit, amb concavitats irregulars, en forma com de colònia de cassoletes. El barret està arrodonit i té uns 6-10 cm de diàmetre. Color palla fosca, amb alvèols irregulars. Poca carn i fràgil.

Apareix en llocs molt diversos a la primavera, però sobretot en llocs oberts, boscos aclarits o cremats i terres remogudes, i no sol aparèixer en els mateixos indrets d´un any a l´altra. Preferentment sota verns, pollancres, oms i freixes, però també en prats i pinedes sorrencoses. Es troba des del litoral fins als Pirineus.